Ön yükleyiciyi kapat

Perçin kısaca iki ya da daha fazla malzemeyi birleştirmek için kullanılan bağlantı araçlarıdır. Birleştirilecek parçalarının dişlerinin olması gerekmediğinden, oldukça küçük parçalar bile perçin aracılığıyla kolaylıkla birleştirilebilir. Perçinin en önemli özelliği, birleştireceği parçanın arka yüzüne ulaşmasının zorunlu olmayışıdır. Perçin arkaya ulaşmasa bile birleştirme işlemi gerçekleşebilmektedir. Bu nedenle perçine “kör perçin” ismi de verilmiştir.

Perçin Türleri

Perçinin kullanım alanına göre birçok farklı türü bulunmaktadır. Bunlar son derece çeşitlidir.

1. Standart Pop Perçin

En çok kullanılan perçin türü olan standart pop perçin, çoğunlukla alimünyumdan meydana getirilmiştir. Özellikle metalik ürünlerde sıklıkla kullanılan standart pop perçin, hemen hemen her şeyi birleştirmede kullanılabilir.

2. Geniş Kafalı Pop Perçin

Yine standart pop perçin gibi alimünyum bazlı bir malzeme olan geniş kafalı pop perçin, isminden de anlaşılacağı gibi daha büyük olmasıyla öne çıkmaktadır. Geniş kafalı pop perçinin en önemli özelliği plastik gibi malzemelerin birleştirilmesini daha da kolaylaştırmasıdır. Bu yönüyle malzemenin perçinden kurtulmasını önemli ölçüde engellemektedir.

3. Havşa Kafalı Pop Perçin

Alüminyum gövde ve çelik barındırılan havşa kafalı pop perçin, gövde kısmının havşa şeklinde olmasıyla öne çıkmaktadır. Bu  sayede perçinlenen bölgenin çıkıntısız ve düz bir yüzey olması sağlanır.

4. Arkası Kapalı Pop Perçin

Arkası kapalı pop perçinin kullanım alanı daha farklıdır. Bu türde amaç perçin işleminden sonra sıvı ve gaz akışını minimize etmektir.

5. Örümcek Perçin

Örümcek perçinde diğer perçinlere nazaran önemli bir özellik bulunmaktadır. Bu da özel çivisi sayesinde artı şeklinde olmasıdır. Bu şekilde perçinlenecek olan malzeme, özellikle plastik gibi kırılgan bir yapıya sahipse, daha dayanıklı olması sağlanır. Ayrıca plastiğin perçinden kurtulması da önlenmiş olur.

6. Geniş Kafalı Örümcek Perçin

Geniş kafalı örümcek perçin özellikle, plastik gibi kırılgan ve dayanksız maddeler için önerilmektedir. Geniş kafalı örümcek perçin, tıpkı normal örümcek perçin gibi artı şeklindedir. Geniş kafalı olması ise daha dayanıklı olmasını sağlar. Malzemenin hassaslığına göre normal örümcek perçin ya da geniş kafalı örümcek perçin tercih edilebilmektedir.

7. Paslanmaz Çelik Perçin

 

Adından da anlaşılacağı üzere bu türün öne çıkan özelliği paslanmaz bir yapıya sahip oluşudur. Perçinleme işleminden sonra herhangi bir pas oluşması istenmiyorsa paslanmaz çelik perçin kullanılması gerekmektedir.

8. Geniş Kafalı Multigrip Perçin

Standart pop perçine benzeyen geniş kafalı multigrip perçin, daha dayanıklı bir malzeme ile üretildiğinden standart pop perçinden ayrılmaktadır. Geniş çaplı gövdesi sayesinde malzemelerin daha sağlam tutulmasına olanak tanımaktadır.

9. Somun Perçin

Somun perçin ince malzemeler için kullanılmaktadır. İnce malzemelerde cıvata dişi bile açılamamakta olduğundan bu noktada somun perçin kullanılacaktır. Bu sebeple ilk etapta somun perçin kullandıktan sonra istenilen malzeme cıvata yardımıyla monte edilebilir.

Sizler de en kaliteli ve en uygun fiyatlı perçin için bizleri ziyaret edebilirsiniz.